18 Eylül 2015 Cuma

Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Bot alırken nelere dikkat etmeliyiz, çizme alırken nelere dikkat etmeliyiz, ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz önemli bilgiler burada arkadaşlar.Bot modelleri ve çizme modelleri kış aylarının olmaz ise olmazlarıdır.Fakat bot alırken biz takım şelere dikkat etmeliyiz sizinmi.com müşterilerimiz. Mesela bir numara büyük mü olacak, yumuşak mı sert mi olacak vs vs.. gibi soruların yanıtlarını burdan alabilirsiniz. Hadi buyrun bot alırken nelere dikkat etmeliyiz gerekenleri öğrenelim arkadaşlar.
Kış seçmemiz gereken ayakkabı, bot ve çizme şu özelliklere sahip olması gerekir.

Kış aylarında ayaklarımızın üşümemesi çok önemlidir. Bu nedenle ayaklarımızı sıcak tutacak modellerin seçilmesi gerekmektedir.Fakat ayağın sıcak kalmasını sağlamak için botun içinde yapay kürk gibi malzemelerin kullanımlası ayağın terlemesine yol açar.Ayak terlemesi başta ayak kokusu olmak üzere mantar gibi rahatsızlıklara yol açabilir.Bu sebepten dolayı ayakkabının içinde kullanılan malzemenin doğal olmasına dikkat edilmelidir

Ayaklarımızın üşümesini engelleyen başka bir bölüm taban kısmıdır.Taban yüksekliği soğuk artı çamurdan koruması için yüksek olmalıdır.Tabanın yapıldığı malzeme büyük bir rol sağlar.Kauçuk tabanlı bot ve çizmeler ısı yalıtkanlığı yüksek olduğundan ayakları soğuktan korumakta daha etkilidir.Kış mevsiminde kar ve yağmur gibi karşılaştığımız doğa şartlarının oluşturduğu ıslak ve kaygan zeminler için ayakkabıların tabanları, kolay kaymayacak malzemelerden yapılmalı ve tırtıklı şekilde tasarlanmalıdır.

Alacağımız bot ve çizmelerin rahatlıkla giyilip çıkarılabilmesine dikkat etmeliyiz.

Bağcıklı bot modelleri diğer modellere nazaran daha emniyetlidir.Ayaklarımız şiştiğinde bağcıkları gevşeterek ayak rahatlığınıza olanak sağlayabilirsiniz.

Bot ve çizme modellerinde çok dikiş olması basınç ve sürtünmeyi arttırabilir.Bu sebepten dolayı az dikişli modelleri tercih etmelisiniz.

Çok yumuşak ayakkabı modelleri kış mevsiminde yürüyüş halindeyken dengenizin bozulmasına ve ayak sağlığımızı etkilemekte önemli rol oynar.Ayaklarımız ayakkabı içinde fazla hareket ederek sürtünme sağlar bu da nasır oluşumuna neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cnt Ayakkabı

CNT AYAKKABI 2018 Senesi ile beraber yepyeni bir yıla adım atmış olduk. Yeni yılınızda sizinmi ailesi olarak başarılı, sağlıklı, huzurlu...